#TVLT 663 | Rugaciunea Sfantului Prooroc Daniel pentru izbavirea poporului!

In aceste vremuri periculoase pentru sufletele noastre si pentru poporul nostru, este momentul sa ne rugam si sa facem roade adevarate de pocainta (sa indreptam caile noastre) pentru ca Dumnezeul nostru, CEL CE ESTE, sa intoarca lucrurile la normalitate.

Mai jos gasesti rugaciunea lui Daniel prorocul care ne serveste ca un model pentru noi in zile noastre, caci pacatele si rautatile noastre aceleasi sunt si Bunul Dumnezeu acelasi este si iarta faradelegile celor care vin la EL cu pocainta adevarata.

Întru Numele Domnului, Dumnezeu si Mântuitorul nostru, Iisus HristosUL, (Ya'shua HA-Mashiyach) sa ne fie de folos pentru mântuirea noastra, aproapelui nostru si sa fie pentru Slava Tatalui si Fiului si Sfântului Duh. Amin.

Partea I - Descoperirea

În anul dintâiu al lui Darie, fiul lui Asuir din samânta Midenilor, care a împaratit preste împaratia Haldeilor.

Eu Daniil am inteles din carti numarul anilor, de care a fost cuvântul Domnului catre Ieremiea prorocul, ca sa se plineasca pustiirea Ierusalimului in saptezeci de ani.

Si am dat fata mea catre Domnul Dumnezeu, ca sa cerc cu cercere, cu rugaciune, cu posturi, cu sac si cu cenusa.

Partea II - Slavirea lui Dumnezeu

M'am rugat catre Domnul Dumnezeul (Adonay Elohiym) meu, si m'am marturisit, si am zis: Doamne Dumnezeule cel mare si minunat (Adonay EL Gadol Yare) care pazesti legatura si mila ta celor ce te iubesc pre Tine si celor ce pazesc poruncile Tale. 

Partea III - Recunoasterea pacatelor

Pacatuit'am, facut-am nedreptate si faradelege, ne-am departat si ne-am abatut dela poruncile si de la judecatile Tale.

Si n'am ascultat pre robii Tai prorocii, cari graau cu numele Tau catre imparatii nostri, boierii nostri si catre parintii nostri si catre tot poporul pamantului.

Tie Doamne (Adonay) dreptatea si noua rusinea fetii, precum este in ziua aceasta omului Iudei si celor ce lacuesc in Ierusalim, si tot Israilului si celor de aproape si celor de departe in tot pamantul unde i-ai risipit pre ei pentru urgisirea, cu care te-au urgisit pre Tine.

Tie Doamne (Adonay) dreptatea noastra, si noua rusinea fetii, si împaratilor nostri si boierilor nostri si parinailor nostri, care am gresit Tie.

Tie Domnului Dumnezeului (Adonay Elohiym) nostru indurarile si milele, ca ne-am deparatat dela Dumnezeu.

Si n'am ascultat glasul Domnului Dumnezeului (YHWH Elohiym) nostru, si n'am umblat in legile Lui, care le-au dat noua prin mainile robilor Sai prorocilor.

Si tot Israilul a calcat legea Ta, si s'a abatut, ca sa nu auza glasul Tau, si a venit preste noi osanda si blestemul, cel scris in legea lui Moisi robul lui Dumnezeu (Elohiym), pentru ca am pacatuit Lui.

Si a intarit cuvintele Sale, care a grait asupra noastra si asupra judecatorilor nostri, cari ne-au judecat pre noi, ca sa aduca preste noi rautati mari, care n'au fost supt tot cerul, ca cele ce s'a facut in Ierusalim.

Precum este scris în legea lui Moisi, toate rautatile acestea au venit preste noi, si nu ne-am rugat fe?ii Domnului Dumnezeului nostru (YHWH Elohiym) ca sa ne intoarcem dela strimbatatile noastre si sa umblam intru tot adevarul Tau.

Si au privit Domnul (YHWH) Dumnezeul nostru preste rautatea noastra, si au adus preste noi pedeapsa, ca drept este Domnul Dumnezeul (YHWH Elohiym) nostru intru toate lucrurile Lui, care au facut, iar noi n'am ascultat cuvantul Lui.

Partea IV - cererea cu nadejdea în Dumnezeu

Si acum, Doamne Dumnezeul (Adonay Elohiym) nostru, Cel ce ai scos pre poporul Tau din pamantul Eghipetului cu mana tare, si ai facut Tie Nume, precum este in ziua aceasta, pacatuit-am, nelegiut-am.

Doamne (Adonay) cu toata mila Ta, intoarce mâniea Ta si urgiea Ta dela cetatea Ta Ierusalimul si dela muntele cel sfânt al Tau, ca am pacatuit cu strâmbatatile noastre si ale parintilor nostri, Ierusalimul si poporul Tau ocara s'a facut la toti cei dimprejurul nostru.

Ai acum, asculta Doamne Dumnezeul (Elohiym) nostru, rugaciunile robului Tau si cererile lui, si arata fata Ta preste sfinteniea Ta cea pustie pentru Tine Doamne (Adonay)

Pleaca Dumnezeul (Elohiym) meu urechea Ta, si auzi, deschide ochii Tai si vezi perirea noastra si a cetatii Tale, in care s'a chemat numele Tau, ca nu pentru dreptatile noastre cadem inaintea Ta rugându-ne, ci pentru indurarile Tale cele multe Doamne

Asculta Doamne (Adonay), curateste Doamne (Adonay), ia aminte Doamne (Adonay) fa si nu zabovi pentru Tine Doamne Dumnezeul (Elohiym) meu, ca numele Tau s'a chemat preste cetatea Ta, si preste poporul T?u.

Partea V - Grabnicul raspuns

Si înca graind eu, si rugandu-ma, si marturisind pacatele mele si pacatele poporului meu Israil, si varsând rugaciunea mea inaintea Domnului Dumnezeu (YHWH Elohiym) meu pentru muntele cel sfânt, 

Si graind inca eu, rugaciunea, si iata barbatul Gavriil, pre care l-am vazut la începutul vedeniei zburând si s'a atins de mine ca în ceasul jertfei de seara.

Si m'a facut sa înteleg si a grait cu mine, si a zis: Daniile! Acum am iesit, ca sa te fac sa întelegi.

La începutul rugaciunei tale a iesit cuvânt, si eu am venit sa-ti vestesc tie, ca barbatul doririlor esti tu, si ia aminte la cuvânt si intelege vedenia....

Daca ai in cugetul inimii tale ca acest mesaj este de folos aproapelui tau, da-l mai departe.

Imbratisare Sfanta iti transmit intru Numele Domnului nostru Iisus Hristosul. Amin.

 

LIKE pe Facebook pentru ToataViataLaTot?

x